Malatya'da Okçuluk Rüzgarı Esti

280 Sporcunun Katılımıyla Gerçekleşen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Malatya Bölge Elemeleri Sona Erdi.

31 Mart 2018 Cumartesi Saat 18:20

Okçular Vakfı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Malatya Bölge elemeleri, Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız, Vakfımız Mütevelli Heyet Üyesi Bilal Erdoğan ve Yönetim Kurulumuzun katıldığı programla yapıldı.

Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen 6. Fetih Kupası Geleneksel Türk Okçuluğu Malatya bölge elemeleri sona erdi. 2 gün süren etkinliklerde bugün düzenlenen kapanış programına katılan Bilal Erdoğan, yaptığı konuşmada Okçular Vakfı'nın ilk defa Türkiye'nin 4 ilinde Fetih Kupası'na katılacak okçuların seçimini yaptığını söyledi. Fetih denince akla İstanbul'un geldiğini ifade eden Erdoğan, "İstanbul'un fethinin okunduğu zaman karşınıza Fatih Sultan Mehmet'in döktürdüğü toplar gelecektir. O döneme kadar Fatih Sultan Mehmet'in döktürdüğü topların emsali yok. Fatih Sultan Mehmet sadece İstanbul'un fethinde değil padişahlığı süresince bu silah teknolojilerini ne diye kullandı diye baktığımız zaman, şimdi dünyanın en büyük silahlarıyla mukayese için söylüyorum. Nedir dünyanın en büyük silahları? Atom, hidrojen bombaları. Nükleer teknolojinin ürünü olan bombalar. Bunlar ne olarak adlandırılıyor? Kitle imha silahları olarak adlandırılıyor. Mesela bir dünya gücü, bir ülkeye atıyor bombayı bir çırpıda 100, 200 bin insan ölüyor, ondan sonra onun etkisiyle milyonlarca insan da hasar görüyor, yaralanıyor, sakat kalıyor" şeklinde konuştu.

Batının ürettiği silahların mümkün olduğunca çok insan öldürmek üzere tasarlanıp ve kullanıldığını dile getiren Erdoğan, "Ancak bizim ecdadımız, zamanın en önemli toplarını döktürdüğü zaman, bu teknolojileri sadece duvarları yıkıp İstanbul'u açmak için kullanmış. İstanbul'u o dönem Bizans'ın bağnazlığından kurtarmak için kullanmış" ifadelerine yer verdi.

Modern savaş teknolojilerin milyonlarca insanı bir çırpıda yok etmeyi öngördüğünü kaydede Bilal Erdoğan, "Bizim ecdadımızın geliştirdiği savaş teknolojileri duvarları yıkmak için insanları huzurla yönetmek için kullanılmış. Bizim Osmanlı, Türk yayı dediğimiz yaylarda dünya tarihinin organik şartlarda üretilmiş en gelişmiş oklarıdır, yaylarıdır. Bundan su mesajı bugünün gençlerinin alması gerekiyor. Biz teknolojide zirve olmak zorundayız. Bizim ecdadımız teknolojide zirveydi. Savaş, silah teknolojisinde zirveydi. Ondan önce İslam medeniyetinin bilime yaptığı katkılara baktığımız zaman aynı zirveyi görüyoruz. Bize 200 yılı aşkın Batı tarafından 'Geri kaldınız çünkü Müslümansınız' diye yutturulan şeyin aslı astarı yoktur. Bunu anlamak zorundayız" dedi.

Konuşmaların ardından bölge illerinden katılan sporcuların ok atışları başladı. Erdoğan ve diğer protokol üyelerinin de izlediği elemelerde kıran kırana bir mücadele sergilendi. Konuklar ayrıca alanda kurulan diğer etkinlik alanlarını da gezdi. Etkinlikte Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz de 'Ya hak' nidalarıyla menzil atışı yaptı.