Okçular Vakfı Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı'nda

Fas'ta düzenlenen Uluslararası Kazablanka Kitap Fuarı'nda, Vakfımız hattatı Hasan Yayla, Faslı hattatlar ile buluştu.

17 Şubat 2018 Cumartesi Saat 19:23

Vakfımız ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle kültürel faaliyet kapsamında bir araya gelen hattatlar, Yunus Emre Enstitüsü Rabat Kültür Merkezi standında yaptıkları atölye çalışmasının ardından aharlı kağıda imzalarını attı.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan hattatımız Hasan Yayla şöyle konuştu:

"Çok güzel karşılandık, fuar ziyaretçileri bize büyük teveccüh gösteriyor. Ayrıca Faslı hattatlar ile bir araya gelme fırsatı bulduk, kendileriyle ortak çalışma ve fikir alışverişinde bulunduk. Fas'ta Türklere ve geleneksel sanatlarımıza büyük bir ilgi var. Fas'ın mutlaka görülmesi ve üzerinde çalışılması gereken ülkelerden biri olduğunu düşünüyorum. Fuarda hat sanatına olan ilgilinin yanı sıra Türkçe'ye karşı da büyük bir alaka var, bunun iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor."

Yayla, YEE ile yaptıkları bu projeye benzer birçok kültürel faaliyetin Türkiye'nin, geleneksel sanatları ve kültürünün tanıtılması için değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

- "Türkiye hüsnühat konusunda zirvede"

Buluşmaya katılan Faslı hattat Muhammed Emzel ise bu sanatı Türk hattat Hasan Çelebi'den öğrendiğini aktardı.

Bu buluşma ile Faslı ve Türk hattatlar arasında bir köprü oluşturmayı, ikili ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Emzel, "Kültürel faaliyet kapsamında birçok hat gösterisi yapılıyor fakat YEE'nin bunun yanında bir hattat buluşmasıyla bizi bir araya getirmesi bizi çok sevindirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Tezhip sanatçısı ve hattat Siham Girvat da hattat buluşmasına çağrılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hattatlar olarak Türkiye'nin hüsnühat konusunda zirvede olduğuna inandıklarını kaydeden Girvat, "Bu yüzden Türkiye'yi ziyaret eden Faslı hattatların çoğu, Türk hattatlardan ders alır." ifadesini kullandı.