Okullar Arası Okçuluk Müsabakaları Ödül Töreni Tamamlandı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği Tarafından 16-20 Nisan Tarihlerinde Ev Sahipliğimizde Düzenlenen Okullar Arası Okçuluk Müsabakaları Ödül Töreni Tamamlandı.

25 Nisan 2018 Çarşamba Saat 16:20

Vakfımızın destekleriyle, Türkiye Okçuluk Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği tarafından 16-20 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve İstanbul genelinde 326 ilköğretim, ortaöğretim ve liselerden 1101 lisanslı okçuluk sporcusunun yarıştığı “İstanbul Okullar Arası Okçuluk Müsabakaları’nda” dereceye girenler ödüllendirildi.

Okçular Vakfı, Türkiye Okçuluk Federasyonu (TOF), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile düzenlenen yarışmalar; Olimpik ve Makaralı Yay dallarında bireysel olarak 12 kategoride yapılmıştı. Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız, Mütevelli Heyet Üyemiz N. Bilal Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Türkiye Okçuluk Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Salih Aksu başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Vakıf Başkanımız Haydar Ali Yıldız, “Dün Sırbistan’da Türk Okçuluğu Sergileri açılışındaydık. Size oradan kardeşlerimizin selamını getirdik. Oralarda bundan 100 yıllar önce sancakta bir hilal uğruna mücadele edildiğini belirterek, “Bu topraklar için yay her zaman önemli ve değerli olmuştur. Yay bir hilale benzer. Bu hilal bizi birbirimizle birleştiriyor. Hilal bir vatan şuurunun vatan bilincini kuşanmaktır. Sporcularımız unutmamalıdır ki sadece yarışmalarda başarılı olmak önemli değildir. Önemli olan milleti millet yapan bu değerleri kuşanmaktır. Bize emanet olan bu meydanda bu medeniyet değerini sizlere ve sizden sonrakilerle paylaşmak suretiyle gelecek nesillere aktarmış olacağız. İşte yay da bunu yapacak. Geçmişi olmayanın geleceği yoktur. Millet olarak geçmişimizi sahipleneceğiz” dedi.

Mütevelli Heyet Üyemiz Bilal Erdoğan, “Okçuluk sadece özellikleri itibariyle değil geçmişimizde tuttuğu yer itibariyle de önemli. Dünya tarihinin en önemli okçuları bizim dedelerimiz. Burası da dünya okçuluğunun tarihteki merkezi. Hamdolsun son 6 yıldaki çalışmalarla, hepimizin katkılarıyla yeniden dünya okçuluğunun merkezi haline geldi. Burada ok atmak mühim bir mesele. Öncelikle burası bir tekke. Sporcu yetişirken sadece spor yapmakla kalmıyor. Güçlü, karakterli bir bireyin yetişmesi de sağlanıyor. Buradan sporcularımıza sesleniyorum. Ok attığınız zaman ecdadın nasıl ve neden ok attığını sakın unutmayın. Onlar tarihin en iyi okçuları, pehlivanları olduysa o ruha ihtiyacımız var” diye konuştu.

Erdoğan, gençlerin okçuluk sporu ile tanışmalarında vakfın üstlendiği rolün büyük olduğuna işaret ederek “Biz okçuluktaki başarılarımızı dünya seviyesine taşımış durumdayız. Türkiye dışında bayrağımızı daha çok göndere çektirmek için mücadele etmeye devam ediyoruz.  İnanıyorum ki Tokyo’dan itibaren olimpiyat madalyaları ülkemize gelmeye başlayacak. Bu madalyaları alanlar sizlerin arasından çıkacak. Burada yetişen okçular dünyanın en iyi okçuları olacak. Sonra sizler de gelecek nesillere öğreteceksiniz” şeklinde konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin de, “Tüm sporcularımız kendi bulunduğu noktada çok önemli görev ifşa ettiler. Okçuluk tarihi ve milli sporumuz. Ama sporda güç ya da bilgi eğer ahlakla tamamlanmazsa zararlı olabiliyor. Görüyoruz ki, buralarda sadece spor yapılmamış. Ruh terbiyesi de yapılmış. Ruhumuz bir eğitime tabi tutuluyorsa tabiata medeniyete saygı varsa bir anlam ifade ediyor. Aksi takdirde egoyu nefsi besleyen ve bir müddet sonra zararlı hale gelen bir durum oluyor. İşte burada spor ahlakının olmasında Okçular Vakfı’nın büyük payı var. Bizler için de üstlenilen bu misyonun, bu faaliyetin içerisinde olmak onurdur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise, geçmişimizde okçuluğun ne kadar önemli olduğunu Okçular Tekkesi’nde bir daha görüyoruz. İstanbul’un fethiyle başlıyor, günümüzde de devam ediyor. Daha önce günümüzde unutulmuş bir spor bugün yine Okçular Vakfı sayesinde yoğun talep görüyor. Okçuluk 7’den 70’e herkesin yapabildiği bir spor ancak özellikle gençlerimizi gösterdiği ilgiden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Madalya Listesi İçin Tıklayınız.