Fetihleri Anlamak Fatihler Anmak

Milli ve manevi değerlerin yaşatılması adına birçok faaliyet içerisinde bulunan Okçular Vakfı, İstanbul’un fethi sonrası kurulmuş bir vakıf olması hasebiyle Türk-İslam tarihinin önemli dönüm noktalarını ifade eden fetihleri de çeşitli programlarla anmaktadır. Fetihleri Anlamak Fatihleri Anmak adlı panel programı da bu niyet üzere beş büyük İslam fethini anlamak ve fatihlerini anmak adına 2018 yılından beri düzenlenmektedir. İlki İSAM’da (İslam Araştırmaları Merkezi) gerçekleşen panel programında alanında uzman 20’nin üzerinde akademisyen beş büyük İslam Fethi’ni (Mekke, Kudüs, Endülüs, Anadolu ve İstanbul) dinleyicilere anlattı. 2019 yılında ise Anadolu’nun fatihi Sultan Alp Arslan’ın doğumunun 990’ıncı yıl dönümü vesilesi ile Kars’ta “Sultan Alp Arslan’ın Doğumunun 990’ıncı Yıl Dönümünde Ebü’l-Feth Sultan Alp Arslan ve Anadolu’nun Fethi” adlı panelle, panel programına devam edildi. Gelecek yıllarda da her yılın aralık ayının son haftasında “Fetihleri Anlamak Fatihleri Anmak” adlı panel programının devamlılığı sağlanacaktır.