Keçeci Piri Mahallesi, Fatih Sultan Minberi Cad. No:1, 34445 Beyoğlu/İstanbul İletişim ! (212) 254 66 54

Vakıf Başkanının Mesajı

2013 yılında başta okçuluk olmak üzere ata sporları ile kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak adına kurulan Okçular Vakfı, kuruluşu İstanbul’un Fethi’ne kadar dayanan dünyanın en eski ve köklü spor kulüplerinden birisi olma özelliğini ihtiva etmektedir.

Yaklaşık 6 asır boyunca faaliyet gösteren, Türk Kültürünün en eşsiz ögelerinden birinin hayat bulduğu bu külliyede var olmak ağır sorumlulukları yüklenmeyi gerektirmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizin spor ahlakı ve maneviyatıyla yetişmesi, gelecekte burada aynı inanç ve azimle çabalamaları ancak ve ancak bugün oluşturulan sağlam bir temel ile alakalıdır. Bu doğrultuda Okçular Vakfı ailesi olarak yaptığımız işlerde yalnızca yaşadığımız dönemi değil yarınları düşünerek hareket etmeyi şiar edindik.

Modern ve Geleneksel Spor, Kültür, Sanat, Kişisel Gelişim, Araştırma Geliştirme alanlarında hizmet veren bir akademi oluşturduk. Tamamen halkın ve gençliğin kullanımına açık bir şekilde, hiçbir ayrıcalığın olmadığı kuruluşumuzda; bugünün şahitlerine ve gelecek nesillere öncülük edecek sporcu kardeşlerimize mesai arkadaşlarımızla birlikte daha müreffeh bir ortam hazırlamak için ilk günden itibaren aynı motivasyon ile mücadele ettik.

Nitekim bu mücadelenin sonucunda oluşturduğumuz Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü ile akademik alanda birçok; yayın, makale, konferans, kültür – sanat faaliyetleriyle birlikte, danışmanlık hizmetini sağladık. Yine Okçuluk Araştırmaları Enstitüsü’nün gayretleriyle oluşturduğumuz dünyada okçuluk temalı ilk müze olan Okçular Tekkesi Müzesi ile binlerce meraklıya kapılarımızı açtık. Geleneksel Türk Okçuluğunun UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Varlığı olarak kaydedilmesinde büyük rol oynadık.

Okçular Vakfı Spor Kulübü ile binlerce gencimizi ok ve yay ile buluşturduğumuz gibi ulusal ve uluslararası sahada önemli başarılar kazandık. Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda ülkemiz adına kazanılan başarılarla gurur duyduk. 2013 yılında kuyuya bir taş atarak çıktığımız yolda bugün beklenenin ötesinde bir seviyeye ulaştık. Dünya çapında yaptığımız organizasyonlarımızla ulusal ve uluslararası alanda ülkemizi alnımızın akıyla temsil edebildik. Tüm bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde emeği olan başta kıymetli personelimiz olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

HAKKIMIZDA

Kısa Videolar